Skip to the content

Kudhes

Kudhesi , si nje fshat i fshehur prapa kodrave e ben zbulimin e tij edhe me terheqes. Ai shtrihet 6 km larg Himares dhe pasi pershkon nje lugine te bukur plot gjelberim e lule, ngjyra ngjyra te lumit te Kudhesit qe zbret nga malet, ndjek nje rruge njekalimshe per te arritur ne fshat. Shetit neper rrugicat e kalldremta ku sheh rreth e rrotull shtepi te vogla tradicionale dhe ulesh  te freskohesh ne hijen e nje rrapi shekullor. Nje kishe e bukur e gjitha ne te bardhe te terheq vemendjen dhe kupton se dhe Kudhesi mbart ne vetvete nje histori.

Nje pershkrim i shkurter per te kuptuar qetesine dhe relaksin qe te ofron ky fshat.Gjurme te hershme te hershme jane gjetur ne vendin e quajtur Shafkeza qe tregojne per ekzistencen e nje vendbanimi te shekullit XII p.e.r. 

800 banoret e ketij fshati te krishtere merren me se shumti me blegtori per shkak te pozites gjeografike si dhe shijojne benefitet e rrenjve te ullinjve. Krijimtaria nuk mungon ne kete fshat, e deshmuar nga kenget, vallet dhe trashegimia folklorike e percjelle brez pas brezi.

You may also find this interesting

Eating and drinking

Eating and drinking

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Read More

Best Of Himara

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Read More

Things to do

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Read More