Skip to the content

Itinerare të sugjerueshme

Hiking LLOGARA-GJIRI & GRAMES & Skaf☀ 3 days 2 nights Destinations that can be visited in such a tour.

1.Llogara

2. Gulf of Grams

3. St. Andrew's Bay

4. Palasa

5. Drymadhes

6. Dhermi

7. Gjipe

The program:    

First day:     The launch will take place afternoon at the Jordan Misja Artistic Theater in Tirana. Accommodation is made in Llogara.     

Second day: Start early in the morning (about 4.30 o'clock) towards the Gram's bay. The walking time goes about 6 hours. In the fantastic bay of Gram, you can stay for about 3-4 hours on the beach, Accommodation is at the seafront hotel in Drimadhes.

Third day: It becomes a beach in Drimadhes, and whoever you want can choose to pick up the scoop to guide you to Gipsy and Caves of Pirates. around 17:00 begins preparing to return to Tirana around 21:00.

Gjithashtu mund t'ju duket interesante

Ushqim & Pije

Pozicioni Gjeografik i Himares, tokat e pakta bujqesore dhe klima e saj i ka nxitur banoret te fokusohen drejt blegtorise, por jo vetem kaq. Gjate udhetimit neper fshatrat e saj gjen kenaqesine te kundrosh plantacione me dy nga kulturat kryesore mesdhetare: ullinjte dhe agrumet. Si nje zone bregdetare ne menune e guzhines tradicionale vendase, jane prezente edhe gatimet e peshkut, por pa perjashtuar edhe ato te mishit.

Lexo me shume

Ç'mund të bëni

Duke udhetuar neper fshatrat dhe plazhet e Himares behesh kurioz edhe per guret qe te shfaqen rrugen. Eshte nje vend i rralle ku nderthuret bukuria e natyres me doren e njeriut dhe sado te perpiqesh nuk ben dot krahasime se cfare eshte me e bukur. Mahnitesh me Delten e Perroit te Palases po aq sa me Shpellen e Pirateve ne Dhermi. Mund te vizitosh Manastin e vecante te Shen Merise ne Dhermi, por mund te shikosh monumentin me te vecante qe ke pare ndonjehere Bokerimat e Vunoit (Gjeomonument ne reliev kodrinor te zhveshura dhe te thata, te cilat tek – tuk skuqen nga shqopa qe perthyhet me maret e gjelbra e me lule te bardha te mbledhura vile )

Nje destinacion mjaft i bukur per tu vizituar eshte edhe Shpella e Porto Palermos, qe se bashku me kalane dhe kishat jane thesare teper te cmuara per vijen me te bukur bregdetare te vendit tone.

Lexo me shume